Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Google: Φήμες για σημαντικές αλλαγές και νέο Android Q εντός του 2019
[Η Ναυτεμπορική]: Google: Φήμες για σημαντικές αλλαγές και νέο Android Q εντός του 2019

[Η Ναυτεμπορική]: Google: Φήμες για σημαντικές αλλαγές και νέο Android Q εντός του 2019

Η Google τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε μία αρκετά φιλόδοξη είσοδο και στον τομέα των hardware πέρα από τους τομείς του λογισμικού και του Διαδικτύου. Αποτέλεσμα ήταν η εμφάνιση συσκευών smartphone, tablet, laptop και έξυπνων ηχείων που έφεραν το λογότυπο της εταιρείας.
Ωστόσο, πηγές από το εσωτερικό της Google φανερώνουν την προοπτική μίας εικόνας διαφορετικής. Πιο συγκεκριμένα, αν και η Google κατάφερε να γνωρίσει την επιτυχία (έως ένα βαθμό) με τις συσκευές Pixel και τα smart speakers με ενσωματωμένο τον Google Assistant εντούτοις δεν κατάφερε να ξεπεράσει την Amazon, μεγάλη ανταγωνίστριά της στον συγκεκριμένο τομέα. Ως εκ τούτου ο αμερικανικός κολοσσός του Διαδικτύου φέρεται να επιθυμεί την περικοπή του portfolio των hardware προϊόντων.
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Business Insider, η Google έχει ήδη ξεκινήσει να αναθέτει σε ομάδες μηχανικών από τους τομείς ανάπτυξης tablet και laptop εναλλακτικά καθήκοντα, σε τελείως διαφορετικούς τομείς. Η μία εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι ίσως να υπήρχε πλεονάζον προσωπικό στους συγκεκριμένους τομείς, ενώ μία δεύτερη πηγή του BI αναφέρει ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν παρθεί στο πλαίσιο μία συνολικής αλλαγής στον προϊοντικό χάρτη της εταιρείας.
Εάν ισχύει η δεύτερη εξήγηση, το πιθανότερο είναι να αφορά μόνο τους τομείς tablet και laptop (Pixelbook) με τους τομείς των smartphones (Pixel) και έξυπνων ηχείων (Google Home) να παραμένουν στο απυρόβλητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!