Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: H Google εξαγοράζει την τεχνολογία smartwatch της Fossil
[Η Ναυτεμπορική]: H Google εξαγοράζει την τεχνολογία smartwatch της Fossil

[Η Ναυτεμπορική]: H Google εξαγοράζει την τεχνολογία smartwatch της Fossil

Το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυσε η Google στην εξαγορά της τεχνολογίας smartwatch της Fossil.
H Fossil είχε αγοράσει την εταιρεία Misfit, η οποία είχε αναπτύξει τη δική της τεχνολογία για wearables. Η στρατηγική της Fossil ήταν να επενδύσει περαιτέρω στο πεδίο των smartwatches, αλλά οι πληροφορίες από την αγορά έδειχναν ότι το Fossil Group δεν θα μπορούσε να συνεχίσει μόνο του στην εν λόγω κατηγορία και κάπου εδώ έρχεται η Google, η οποία είχε τα κατάλληλα κεφάλαια να επενδύσει σε μία τέτοια εξαγορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google δεν έχει αναπτύξει ένα δικό της μοντέλο έξυπνου ρολογιού, καθώς η εμπλοκή της στην κατηγορία smartwatch είναι μέχρι σήμερα μέσω του λειτουργικού συστήματος Android Wear, πάνω στο οποίο βασίζεται η λειτουργία των περισσότερων έξυπνων ρολογιών της αγοράς.
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά της Fossil δείχνει την πεποίθησή της ότι μπορεί να ασχοληθεί με τα υλικά του κάθε ρολογιού και όχι με το κομμάτι του λογισμικού και των ηλεκτρονικών μερών του κάθε smartwatch. Τα στοιχεία αυτά θα μπορεί -μετά την εν λόγω εξαγορά- να τα αναλάβει η Google.
Από πολλούς αναλυτές εκτιμάται ότι η επένδυση της Google είναι μεγάλη, στοιχείο που μπορεί να ερμηνευθεί ως μία… ψήφος εμπιστοσύνης της Google στα smartwatches.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!