Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Google «αποδεσμεύει» τις εταιρείες που φτιάχνουν συσκευές με Android
[Η Ναυτεμπορική]: Η Google «αποδεσμεύει» τις εταιρείες που φτιάχνουν συσκευές με Android

[Η Ναυτεμπορική]: Η Google «αποδεσμεύει» τις εταιρείες που φτιάχνουν συσκευές με Android

Σε άρση περιορισμών που είχε σε ισχύ για εταιρείες που κατασκευάζουν συσκευές με το λειτουργικό της, Android, προχωρεί η Google, ύστερα από τη μεγάλη της αντιπαράθεση με την ΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Μέχρι τώρα, η Google επέμενε πως, αν οι συσκευές έφεραν προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως το YouTube και το Google Maps, έπρεπε να έχουν μαζί και τις εφαρμογές του Chrome και του Search. Πλέον, τα δύο τελευταία δε θα συμπεριλαμβάνονται απαραίτητα σε τέτοια «πακέτα», αν και θα υπάρχει από εδώ και πέρα μία χρέωση. Επίσης, θα είναι δυνατόν οι συνεργαζόμενες εταιρείες να παρέχουν και συσκευές με δικές τους, εναλλακτικές του Android, πέρα από συσκευές που έχουν τις εφαρμογές της ίδιας της Google. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, εξακολουθεί να ασκεί έφεση στο μεγάλο πρόστιμο των 4,3 δισ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο, καθώς η Κομισιόν είχε αποφανθεί πως η Google είχε χρησιμοποιήσει το Android για να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στις μηχανές αναζήτησης.

«Πρώτον, ανανεώνουμε τις συμφωνίες συμβατότητας με τους κατασκευαστές φορητών συσκευών που ορίζουν πώς θα χρησιμοποιείται το Android για την ανάπτυξη smartphones και tablets. Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι εταίροι στο Android που επιθυμούν να διανέμουν εφαρμογές Google θα μπορούν επίσης να κατασκευάζουν μη συμβατά, ή “forked” smartphones και tablets για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο» αναφέρεται σε ανάρτηση του Χιρόσι Λοκχάιμερ, ανώτερου αντιπροέδρου Platforms & Ecosystems της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!