Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Γιώργος Στασινός στη «Ν»: Πώς θα τρέξει το «Eπενδύω στην Ελλάδα»
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Γιώργος Στασινός στη «Ν»: Πώς θα τρέξει το «Eπενδύω στην Ελλάδα»

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Γιώργος Στασινός στη «Ν»: Πώς θα τρέξει το «Eπενδύω στην Ελλάδα»

Στην Τέτη Ηγουμενίδη
[email protected]

Με βασικό στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων, η κυβέρνηση με τον νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα» νομοθέτησε τρία νέα πληροφοριακά συστήματα, Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, Εθνικό Μητρώο Υποδομών και Κεντρικό Σύστημα Αδειοδοτήσεων. Όλα αυτά χρειάζονται συστηματική δουλειά και χρόνο για να υλοποιηθούν, με αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση να μην είναι απολύτως ευκρινής η χρησιμότητά τους.

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, που πρότεινε και συστηματικά καλλιέργησε εδώ και τρία περίπου χρόνια την ιδέα να καθιερωθούν αυτά τα συστήματα και μάλιστα διασυνδεδεμένα, είναι αισιόδοξος:

«Μπορεί να ακούγεται φιλόδοξο, αλλά αν αυτά υλοποιηθούν, στην πραγματικότητα θα έχουμε μια άλλη χώρα. Είναι και αναγκαίο και εφικτό. Στο ΤΕΕ έχουμε κάνει μεγάλη προετοιμασία για να υποστηρίξουμε αυτές τις προτάσεις οι οποίες πλέον έχουν λάβει τη μορφή νόμου και είμαστε σίγουροι ότι σε δύο χρόνια από την έναρξη της υλοποίησης έργων τα πληροφοριακά συστήματα θα είναι έτοιμα και θα έχει συγκεντρωθεί το 70% με 80% των δεδομένων που απαιτούνται. Άρα τα συστήματα θα είναι λειτουργικά σε δύο χρόνια. Βέβαια, εκτιμώ ότι θα χρειαστούν 4 με 6 χρόνια για να συγκεντρωθούν τα πάντα και να λειτουργούν όλα με πλήρη δυναμικότητα. Αλλά στα δύο χρόνια που σας είπα θα μπορούν πολίτες και επιχειρήσεις να δουν σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά τους μέσα από τις υπηρεσίες που θα παρέχουν τα τρία αυτά πληροφοριακά συστήματα».

Υπουργικές αποφάσεις

Το πρώτο βασικό βήμα για την υλοποίηση των νέων συστημάτων είναι να προχωρήσει το Δημόσιο στις υπουργικές αποφάσεις εφαρμογής τους και στην ανάθεση του έργου στον φορέα που θα το υλοποιήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!