Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιώργης Χριστοδούλου: «…ο Αττίκ ήταν ένας μάγος της μουσικής…»
[Η Ναυτεμπορική]: Γιώργης Χριστοδούλου: «…ο Αττίκ ήταν ένας μάγος της μουσικής…»

[Η Ναυτεμπορική]: Γιώργης Χριστοδούλου: «…ο Αττίκ ήταν ένας μάγος της μουσικής…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
Τραγουδώντας στα γαλλικά, ισπανικά και ελληνικά και αναδεικνύοντας όλη τη χρωματική γκάμα των συνθέσεων ενός σπουδαίου μας δημιουργού, ο ερμηνευτής Γιώργης Χριστοδούλου μάς μιλά για τη μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι».

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου – cd που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο, με τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι», η ομώνυμη μουσική παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο Άλφα/Ιδέα, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Ακολουθώντας μια διαδρομή που πέρασε μέσα από αρχεία, βιβλιοθήκες, συλλέκτες και εκδοτικούς οίκους, για να καταλήξει  στη δημιουργία αυτού του βιβλίου – cd, ο Γιώργης Χριστοδούλου μιλά για αυτή την πορεία, για την παράσταση και για τη μουσική του Αττίκ.

Τι θα παρουσιάσετε σε αυτή τη μοναδική μουσική παράσταση;

Θα παίξουμε, για δεύτερη φορά ζωντανά, την παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι». Η πρώτη συναυλία έγινε πριν την έκδοση του βιβλίου – cd, στο Φεστιβάλ Αθηνών, το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για αδισκογράφητα έως τώρα τραγούδια του Αττίκ, ένα υλικό που ήταν «χαμένο» και, ναι μεν είναι «παλιό», αλλά, ταυτόχρονα, και καινούργιο, μιας και το ακούμε για πρώτη φορά. Εδώ, φαίνεται και πόσο φωτισμένος δημιουργός ήταν ο Αττίκ, μιας και οι μελωδίες αυτές είναι κάθε μια ένα μικρό διαμάντι, που άντεξε και θα αντέχει στον χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!