Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιλντιρίμ: Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας;
[Η Ναυτεμπορική]: Γιλντιρίμ: Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας;

[Η Ναυτεμπορική]: Γιλντιρίμ: Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας;

Εάν επικυρωθεί το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, ενδεχομένως να ανασταλούν τα καθήκοντα του νυν πρωθυπουργού της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο ζήλος που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στην υπεράσπιση της αναθεώρησης του Συντάγματος θα μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη, καθώς η αναθεώρηση προβλέπει την κατάργηση του αξιώματός του.

Εάν επικυρωθεί το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Τουρκία, ενδεχομένως να ανασταλούν τα καθήκοντα του νυν πρωθυπουργού της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά και τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2019 και να ενισχυθεί το αξίωμα του αντιπροέδρου της χώρας, το οποίο θα δημιουργηθεί.

Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Μάιο του 2016, ο κ. Γιλντιρίμ έδωσε δείγματα της πίστης του στον πραγματικά ισχυρό άντρα της Τουρκίας, τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Η κατάργηση του αξιώματος του πρωθυπουργού, το οποίο υπάρχει όχι μόνο από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας, το 1923, αλλά και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα αποτελέσει μία από τις πιο ριζοσπαστικές αλλαγές της αναθεώρησης.

«Με δύο καπετάνιους, το πλοίο μπάζει νερά. Ένας καπετάνιος είναι αρκετός», δήλωσε πρόσφατα ο κ. Γιλντιρίμ, ναυπηγός στο επάγγελμα και πρώην επικεφαλής του τμήματος ποντοπόρων πλοίων του δήμου Κωνσταντινούπολης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!