Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιατί οι ναυτιλιακές κάνουν κράτει στις νέες ναυπηγήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί οι ναυτιλιακές κάνουν κράτει στις νέες ναυπηγήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί οι ναυτιλιακές κάνουν κράτει στις νέες ναυπηγήσεις

Τον Αύγουστο του 2019 καταγράφηκαν 56 παραγγελίες πλοίων, έναντι 66 τον Ιούλιο και 80 τον Αύγουστο του 2018.

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Μπορεί οι ναυλαγορές να βρίσκονται σε πολύ θετική ρότα, ιδιαίτερα αυτή του χύδην ξηρού φορτίου, οι εφοπλιστές ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να επισκεφθούν «μαζικά» τα ναυπηγεία για να τοποθετήσουν νέες παραγγελίες, καθώς παραμένουν δύσπιστοι για την προοπτική των αγορών. Γενικότερη είναι η πεποίθηση μεταξύ των αναλυτών ότι παρά την ανοδική κίνηση των ναύλων η δραστηριότατα των εφοπλιστών σε νέες παραγγελίες παραμένει συγκρατημένη.

Παρά το γενικότερο αισιόδοξο συναίσθημα που πηγάζει από την πορεία της αγοράς, η δραστηριότητα γύρω από νέες ναυπηγήσεις είναι μέχρι σήμερα soft, αναφέρει σε μια εβδομαδιαία ανάλυσή του ο ναυλομεσιτικός οίκος Allied Shipbroking. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς αναμένουμε ότι οι ναύλοι θα παραμείνουν σε σχετικά ενθαρρυντικά επίπεδα, ακόμη και αν ληφθούν υπ’ όψιν οι απώλειες που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, προσθέτει ο ναυλομεσιτικός οίκος.

Την περασμένη εβδομάδα, την πρώτη του Σεπτεμβρίου, τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 11 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, όλες σε κινεζικά ναυπηγεία σύμφωνα με τον ίδιο ναυλομεσιτικό οίκο, ενώ στα δεξαμενόπλοια καταγράφηκε μεγαλύτερος αριθμός παραγγελιών, 15 συνολικά, μεταξύ των οποίων όμως περιλαμβάνονται τα 10 συν τέσσερα VLCC της επιστολής προθέσεων (LOI) της Capital Maritime & Trading, του Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τα ναυπηγεία της Hyundai, της Νοτίου Κορέας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!