Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιατί τα διεθνή κεφάλαια στρέφουν το βλέμμα στις ελληνικές τράπεζες
[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί τα διεθνή κεφάλαια στρέφουν το βλέμμα στις ελληνικές τράπεζες

[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί τα διεθνή κεφάλαια στρέφουν το βλέμμα στις ελληνικές τράπεζες

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Διέξοδο αναζητεί μια υπερβάλλουσα ρευστότητα, που διαχειρίζονται μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού, καθώς τα αρνητικά επιτόκια διεθνώς αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλοι ξένοι οίκοι καθιστούν σαφές στις ελληνικές τράπεζες αλλά και στην κυβέρνηση πως η Ελλάδα αποτελεί υπό όρους έναν ενδιαφέροντα επενδυτικό προορισμό, με στόχο κεφάλαια που αντιμετωπίζουν τον σκόπελο των αρνητικών επιτοκίων να βρουν διέξοδο. Είναι προφανές πως οι μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού δέχονται πιέσεις από τους πελάτες τους να μην «παρκάρουν» χρήματα σε τοποθετήσεις που απομειώνουν σταδιακά τον πλούτο, όπως καταθέσεις, ορισμένα ομόλογα κ.λπ.

Και κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει επιλογή για τα συγκεκριμένα κεφάλαια. Τις απαντήσεις δίνουν οι ίδιοι οι οίκοι μέσα από όσα ρωτούν τους τραπεζίτες κάθε φορά που συναντώνται με αυτούς.

Τούτο συνέβη σε όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ. Οι ξένοι δείχνουν ενδιαφέρον σε τρεις τομείς προκειμένου να αναπτύξουν επενδυτική δραστηριότητα:

* Τη δευτερογενή αγορά τίτλων η οποία θα διαμορφωθεί μέσα από τα κόκκινα δάνεια όταν αυτά τοποθετηθούν στο APS «Hρακλής». Πιστεύουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς, αποκόμισαν κέρδη στο παρελθόν από την αντίστοιχη αγορά της Ιταλίας και θεωρούν πως χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία πολύ λίγα έχουν πλέον να προσφέρουν στο επενδυτικό πεδίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!