Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιάννης Μώραλης: Σε φάση υλοποίησης η στρατηγική γαλάζιας ανάπτυξης του Πειραιά
[Η Ναυτεμπορική]: Γιάννης Μώραλης: Σε φάση υλοποίησης η στρατηγική γαλάζιας ανάπτυξης του Πειραιά

[Η Ναυτεμπορική]: Γιάννης Μώραλης: Σε φάση υλοποίησης η στρατηγική γαλάζιας ανάπτυξης του Πειραιά

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατηγική που έχει εκπονήσει ο Δήμος Πειραιά για τη γαλάζια ανάπτυξη της πόλης, αλλά και για τα έργα που είναι απαραίτητα προκειμένου να αλλάξει η εικόνα του «μεγάλου λιμανιού» της χώρας. Τις επισημάνσεις αυτές κάνει σε συνέντευξή του στη «Ν» ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» που διεκδικεί την επανεκλογή του στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου. Θεωρεί ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Πύργο του Πειραιά και ότι η αξιοποίησή του θα αποτελέσει ορόσημο για την πόλη, ενώ τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, υπό την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν υπόψη περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές μελέτες, προκειμένου να εξασφαλιστούν η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και ο περιορισμός της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Κύριε Μώραλη, πώς είναι στην πραγματικότητα να είσαι δήμαρχος στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι τελικά να είσαι δήμαρχος σε μια ελληνική πόλη;
«Μετά από αυτά τα 5 χρόνια οφείλω να πω ότι σίγουρα δεν είναι εύκολο κάποιος να διοικεί έναν μεγάλο Δήμο στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Οι χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, οι περιορισμοί λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και η εξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση δυσκολεύουν τον ρόλο ενός δημάρχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!