Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί ο ΟΗΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Φωτογραφία αρχείου από διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή, που είχαν πραγματοποιήσει ακτιβιστές της Greenpeace στην Ταορμίνα της Σικελίας κατά τη Σύνοδο του G7.

Ακόμη μία δραματική προειδοποίηση έρχεται από τον ΟΗΕ για την κλιματική κρίση και τον αντίκτυπό της στην ανθρωπότητα. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν είναι η επιτροπή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που χτυπάει το καμπανάκι, αλλά ο ειδικός του οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε αναφορά του ο Φίλιπ Άλστον, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπογραμμίζει ότι ο κόσμος κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο με ένα «κλιματικό απαρτχάιντ», στο οποίο οι πλούσιοι θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να αποφύγουν τις αφόρητα υψηλές θερμοκρασίες, την ξηρασία και την πείνα, που θα προκαλεί η κλιματική κρίση, την ώρα που οι υπόλοιποι θα υποφέρουν.

Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα υπονομεύσουν όχι μόνο τα βασικά δικαιώματα στη ζωή και την πρόσβαση σε νερό, φαγητό και στέγαση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά θα απειλήσουν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, διαμηνύει ο Άλστον.

«Η κλιματική αλλαγή απειλεί να ανατρέψει τουλάχιστον 50 χρόνια προόδου στην ανάπτυξη, την παγκόσμια υγεία και την μείωση της φτώχειας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση. Υπολογίζεται δε ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα σηκώσουν το 75% του κόστους της κλιματικής κρίσης, παρά το γεγονός ότι το φτωχότερο μισό του πλανήτη είναι υπεύθυνο για μόλις το 10% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Και επισημαίνεται: «Η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, όπως και μία σειρά πολιτικών δικαιωμάτων θα βρεθούν επίσης σε μεγάλο κίνδυνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!