Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα και η «μετάλλαξη» του Ζεεχόφερ
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα και η «μετάλλαξη» του Ζεεχόφερ

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα και η «μετάλλαξη» του Ζεεχόφερ

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα και η «στροφή 180 μοιρών» του Γερμανού υπουργού Χορστ Ζεεχόφερ στο προσφυγικό βρίσκονται στο επίκεντρο δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου.

Σε εκτενές άρθρο της για την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί πως «(…) στην πραγματικότητα οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον είχαν βελτιωθεί σημαντικά ήδη την εποχή της αριστερής διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ενόσω επιδεινώνονταν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις».

«Για να γίνει αυτό ο Τσίπρας είχε αποχαιρετίσει τον αριστερό ελληνικό αντιαμερικανισμό. Αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία επαίνεσε εκ νέου ο Πομπέο, την είχε περάσει ο Τσίπρας. Η συμφωνία έβαλε τέλος σε μια διαμάχη δεκαετιών με τη γείτονα και υποψήφια προς ένταξη στο ΝΑΤΟ Βόρεια Μακεδονία» σημειώνει η SZ, επισημαίνοντας πως «το συντηρητικό κόμμα του Μητσοτάκη είχε πολεμήσει εν μέρει σφόδρα τις Πρέσπες». «Από τη στιγμή όμως που οι συντηρητικοί κέρδισαν τις εκλογές του Ιουλίου, η κριτική τους αυτή σίγησε» σχολιάζει η εφημερίδα.

Αναφορά γίνεται και στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Σύμφωνα με την SZ, «(…) πέρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μελλοντικά και δυο αεροδρόμια στην κεντρική Ελλάδα, στη Λάρισα. Η ήδη υπάρχουσα ναυτική και αεροπορική βάση στη Σούδα πρόκειται να διευρυνθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!