Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Δάσκαλε που δίδασκες…
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Δάσκαλε που δίδασκες…

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Δάσκαλε που δίδασκες…

Τα σημαντικά ποσά που διαθέτει η γερμανική κυβέρνηση για επιχορηγήσεις στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν την αντίδραση του τοπικού Τύπου, όπως μεταδίδει η . Αναφορά και στις νέες προσφυγικές ροές προς Ελλάδα από τον γερμανόφωνο Τύπο.

Η είδηση ότι η γερμανική κυβέρνηση δαπανά 25 δισ. ευρώ τον χρόνο για επιχορηγήσεις στον ιδιωτικό τομέα και φοροελαφρύνσεις για τους καταναλωτές προκαλεί επικριτικά σχόλια εκ μέρους του γερμανικού Τύπου. Πρόκειται για χρήματα που διατίθενται με στόχο να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη ή να στηρίξουν συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας. Σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, το γερμανικό κράτος διέθεσε περίπου 5 δισ. ευρώ περισσότερα, μεταξύ άλλων σε επιχορηγήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στη βελτίωση αντλιών και θερμαντικών σωμάτων αλλά και στην προστασία από διαρρήξεις.

Η εφημερίδα δημοσιεύει ένα καυστικό σχόλιο: «Αυτό είναι πραγματικά ντροπιαστικό: ο αυτοαποκαλούμενος υποδειγματικός μαθητής που στην Ευρώπη κουνάει συνεχώς το δάχτυλο και κάνει κήρυγμα σε άλλους για θέματα οικονομικής πολιτικής, είναι ένας από τους πιο σπάταλους στην Ε.Ε. όσον αφορά τις επιχορηγήσεις. Βάσει οικονομικών επιδόσεων, μόνον η Λετονία και η Ελλάδα παρέχουν μεγαλύτερη βοήθεια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις από τα χρήματα των φορολογούμενων από τη Γερμανία. Το ότι οι επιχορηγήσεις εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη σε μια περίοδο όπου η οικονομία ούτως ή άλλως καλπάζει και δεν χρήζει κρατικής υποστήριξης, μάλλον δεν τιμά τον μεγάλο συνασπισμό» επισημαίνει ο αρθρογράφος καταλήγοντας: «Υποδειγματικός μαθητής; Παινεσιάρης ταιριάζει μάλλον καλύτερα».

«Έρχονται περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα»

Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρεται στην αύξηση που καταγράφει τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των νεοαφιχθέντων προσφύγων στην Ελλάδα. Υπό τον τίτλο: «Ελλάδα – Έρχονται περισσότεροι πρόσφυγες» η εφημερίδα επισημαίνει: «Στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταγράφηκαν 630 πρόσφυγες και μετανάστες το περασμένο Σαββατοκύριακο, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!