Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Φοβάται αύξηση 100% στην καθαρή εισφορά της στον κοινοτικό προϋπολογισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Φοβάται αύξηση 100% στην καθαρή εισφορά της στον κοινοτικό προϋπολογισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Φοβάται αύξηση 100% στην καθαρή εισφορά της στον κοινοτικό προϋπολογισμό

H Γερμανία κινδυνεύει να έρθει αντιμέτωπη με αύξηση 100% στην εισφορά της στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Η προοπτική αυτή ωθεί το Βερολίνο, αλλά και τέσσερα ακόμη πλούσια κράτη- μέλη να προβάλλουν ισχυρές ενστάσεις στο προσχέδιο του επόμενου κοινοτικού προϋπολογισμού. Η μάχη προβλέπεται να είναι πιο σκληρή από ποτέ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της γερμανικής κυβέρνησης, που περιήληθαν σε γνώση των Financial Times, η καθαρή εισφορά της Γερμανίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό θα εκτιναχθεί από 15 δισ. ευρώ το 2020 σε περισσότερα από 33 δισ. ευρώ το 2027 (τελευταίο έτος του επόμενου προϋπολογισμού). Η Ολλανδία θα δει τη δική της συνεισφορά να αυξάνεται 50%, από λιγότερο από 5 δισ. σε 7,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Οι εκτιμήσεις αυτές στηρίζονται στη βάση της πρότασης της Κομισίον να αυξηθεί ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός στο 1,11% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» που ανοίγει με το Brexit, αλλά και να ενισχυθούν οι δαπάνες της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη φύλαξη των συνόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!