Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αρχίζει σήμερα το κρίσιμο συνέδριο του CDU
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αρχίζει σήμερα το κρίσιμο συνέδριο του CDU

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αρχίζει σήμερα το κρίσιμο συνέδριο του CDU

Επεισοδιακό και εξαιρετικά κρίσιμο για την κατεύθυνση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) προβλέπεται το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο αρχίζει σήμερα στην Λειψία.

Τα χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές και στις πρόσφατες κρατιδιακές εκλογές, η άνοδος της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, η εσωτερική «γκρίνια» για τις επιδόσεις της νέας αρχηγού του κόμματος και τα προβλήματα του κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού» καθιστούν το Συνέδριο ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο για την άλλοτε πανίσχυρη γερμανική συντηρητική παράταξη – και άλλη μια δοκιμασία για την ανεπιθύμητη (;) ‘Αγγελα Μέρκελ.

Μετά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), και το CDU αντιμετωπίζει πλέον ζήτημα ηγεσίας, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ στη θέση της Προέδρου του.

Η «ΑΚΚ», όπως την αποκαλεί ο γερμανικός Τύπος, δεν θεωρείται πλέον σίγουρη επόμενη Καγκελάριος, όπως τον Δεκέμβριο, όταν, με την βοήθεια της κυρίας Μέρκελ, κέρδιζε – έστω οριακά – τον Φρίντριχ Μερτς στην μάχη για την ηγεσία.

Στις Ευρωεκλογές το κόμμα έχασε επτά εκατοστιαίες μονάδες, ενώ στην Θουριγγία και στο Βρανδεμβούργο τερμάτισε τρίτο και στην Σαξονία έχασε επτά μονάδες.

«Το κόμμα σπαρταράει», σχολίασε η εφημερίδα Die Welt. «Η πτώση του κόμματος δεν μπορεί πια να αγνοηθεί», δήλωσε ο κ. Μερτς, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να λάβει σήμερα τον λόγο αμέσως μετά την αρχηγό, αν και έχει σπεύσει να καθησυχάσει ότι δεν προτίθεται να θέσει ζήτημα προσώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!