Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αγωνία για τα ποστοστά του AfD σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αγωνία για τα ποστοστά του AfD σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αγωνία για τα ποστοστά του AfD σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο

Στη Σαξονία και το Βρανδεμβούργο στρέφεται η προσοχή της γερμανικής κοινής γνώμης εν μέσω των ανησυχιών για ενίσχυση της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» στις τοπικές εκλογές των δύο γερμανικών κρατιδίων.

Από τις 8:00 το πρωί ξεκίνησαν σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο οι εκλογές για την ανάδειξη νέων τοπικών κοινοβουλίων. Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 5,3 εκατομμύρια πολίτες. Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν στη Σαξονία υψηλότερη από ό,τι στις τελευταίες τοπικές του 2014. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή μέχρι το μεσημέρι η συμμετοχή ξεπέρασε το 26%, ενώ πριν πέντε χρόνια ήταν, την ίδια ώρα, μόλις 15%.

Μέχρι την τελευταία στιγμή του προεκλογικού αγώνα Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. «Πηγαίνετε να ψηφίσετε», έγραφε σήμερα το πρωί στο Twitter ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η κυβερνητική συνεργασία CDU και SPD αναμένεται να χάσει την πλειοψηφία της, ενώ οι Πράσινοι ενδέχεται να αποστάσουν διψήφιο ποσοστό. Στη Σαξονία το AfD ενδέχεται να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα μετά τους Χριστιανοδημοκράτες του πρωθυπουργού Μίχαελ Κρέτσμερ, ενώ στο Βρανδεμβούργο Σοσιαλδημοκράτες και «Εναλλακτική για τη Γερμανία» δίνουν μάχη για το ποιο κόμμα θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

Ανερχόμενη πολιτική δύναμη το AfD;

Ακόμα όμως κι αν το AfD αποσπάσει κορυφαία ποσοστά στις τοπικές εκλογές δεν θα είναι σε θέση να κυβερνήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!