Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης: Οι φόροι θα μειωθούν σταδιακά ώστε να μην υπάρξει διατάραξη των δημοσίων οικονομικών
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης: Οι φόροι θα μειωθούν σταδιακά ώστε να μην υπάρξει διατάραξη των δημοσίων οικονομικών

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης: Οι φόροι θα μειωθούν σταδιακά ώστε να μην υπάρξει διατάραξη των δημοσίων οικονομικών

Η μείωση των φόρων και η αύξηση των επενδύσεων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Όλα θα περιοριστούν και θα καταργηθούν σταδιακά, ώστε να μην υπάρξει διατάραξη των δημοσίων οικονομικών» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha για τους φόρους, σημειώνοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει ήδη μειωθεί σημαντικά.

«Θα περιοριστεί, δεν μπορεί να καταργηθεί προς το παρόν η προκαταβολή φόρου αλλά υπάρχει ο σχεδιασμός για σταδιακή κατάργηση» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις επενδύσεις ο υπουργός θύμισε ότι έχουμε την ανακοίνωση της Pfizer για το πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Ελληνικό απελευθερώθηκε. «Έως το τέλος του έτους, αρχές του επόμενου, θα δούμε απτά έργα, έχουμε σειρά επενδύσεων, που θα αναπτυχθούν στα επιχειρηματικά και βιομηχανικά πάρκα. Στο αναπτυξιακό σχέδιο δίνονται σημαντικά κίνητρα» σημείωσε, ενώ είπε πως ήδη αρκετοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της απλοποίησης των διαδικασιών.

Στο κομμάτι των εργασιακών, σχολίασε πως «αντίθετα σε οποιεσδήποτε προβλέψεις, έχουμε μία σοβαρότατη ανάκαμψη του ρυθμού απασχόλησης, όπως καταγράφεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ενώ όσο είχε φτάσει να έχουμε μείωση εργασίας κατά τον μήνα Ιούλιο της τάξης του 14%, τώρα είναι πλέον πλεονασματικό 3%».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις «ήδη εκ του γεγονότος ότι μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής από 28% σε 24% και με όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται στα εργασιακά, αλλάζει το κλίμα». Ειδικά για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης σημείωση ότι θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την μείωση κατά 5 μονάδες της ασφαλιστικής επιβάρυνσης άρα και το ασφαλιστικό μπαίνει σε μια τροχιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!