Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γεωθερμική μπαταρία για την άμεση μετατροπή θερμότητας σε ηλεκτρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Γεωθερμική μπαταρία για την άμεση μετατροπή θερμότητας σε ηλεκτρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Γεωθερμική μπαταρία για την άμεση μετατροπή θερμότητας σε ηλεκτρισμό

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τόκιο (Tokyo Tech) και της Sanoh Industrial δημιούργησαν μια πολύ σταθερή κυψέλη μπαταρίας η οποία είναι σε θέση να μετατρέπει απευθείας τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό- παρέχοντας, με αυτόν τον τρόπο, έναν ευκολότερο τρόπο αξιοποίησης της γεωθερμικής ενέργειας.

Η παραγωγή ηλεκτρισμού από τη γεωθερμική ενέργεια απαιτεί συσκευές και τεχνολογίες που μπορούν, με κάποιον τρόπο, να αξιοποιούν τη θερμότητα στον φλοιό της Γης. Πρόσφατα ομάδα επιστημόνων στο Tokyo Tech, υπό την Dr. Σατσίκο Ματσουσίτα, σημείωσαν μεγάλη πρόοδο ως προς την κατανόηση και την ανάπτυξη STC (sensitized thermal cells- ευαισθητοποιημένες θερμικές κυψέλες), ένα είδος μπαταριών που μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε 100 βαθμούς Κελσίου ή και παρακάτω.

Υπάρχουν διάφορες μορφές μετατροπής της θερμότητας σε ηλεκτρισμό, ωστόσο η εφαρμογή τους σε μεγάλη κλίμακα παρουσιάζει προβλήματα. Η ομάδα της Ματσουσίτα είχε και στο παρελθόν αναφέρει τη χρήση των STC ως μιας νέας μεθόδου μετατροπής θερμότητας απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια, χρησιμοποιώντας ηλιακές κυψέλες που είχαν ευαισθητοποιηθεί μέσω μπογιάς- και στη συνέχεια αντικατέστησαν τη μπογιά με ημιαγωγό για να μπορεί το όλο σύστημα να λειτουργεί με θερμότητα αντί για φως.

Το STC είναι μια μπαταρία που αποτελείται από τρία στρώματα, τοποθετημένα ανάμεσα σε ηλεκτρόδια: Ένα στρώμα μεταφοράς ηλεκτρονίων (ETM), ένα στρώμα ημιαγωγού (γερμάνιο) και ένα σταθερό στρώμα ηλεκτρολύτη (ιόντα χαλκού).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!