Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΓΕΝΟΠ: Μνημονιακή υποχρέωση η ανάκτηση των ΥΚΩ
[Η Ναυτεμπορική]: ΓΕΝΟΠ: Μνημονιακή υποχρέωση η ανάκτηση των ΥΚΩ

[Η Ναυτεμπορική]: ΓΕΝΟΠ: Μνημονιακή υποχρέωση η ανάκτηση των ΥΚΩ

Ως μνημονιακή υποχρέωση χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, την επιστροφή στην Επιχείρηση του κόστους από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε ότι τελικώς, τον «λογαριασμό» θα τον πληρώσουν και πάλι οι καταναλωτές. «Εάν δεν ανακτηθεί αυτό το ποσό, τότε η Επιχείρηση θα έχει πρόβλημα» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εισηγήθηκε να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές το συγκεκριμένο κόστος, το οποίο ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ, στα 700 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι «η ΔΕΗ δεν έχει κανένα λόγο να αυξάνει τα τιμολόγια της», ενώ εξήγησε πως οι αυξήσεις δεν αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά τους λογαριασμούς.

Όσον αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, εξέφρασε τον φόβο ότι «οι δικαιούχοι θα μειωθούν, εφόσον η κυβέρνηση θεωρήσει ότι κάποιος με εισόδημα 12.000 ευρώ είναι πλούσιος».

Τέλος, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο δεν λαμβάνονται από τη ΔΕΗ, αλλά από την κυβέρνηση, η οποία είναι υπεύθυνη για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!