Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλογερμανικός άξονας κατά της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλογερμανικός άξονας κατά της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλογερμανικός άξονας κατά της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία

Κοινό μέτωπο ενάντια στην τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία χτίζουν Γαλλία και Γερμανία, όπως κατέστησαν σαφές ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από το Παρίσι επισημαίνοντας από κοινού ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν άλλο «αυτήν την κατάσταση ενάντια των Κούρδων» και επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη μίας «άλλης λύσης». Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν αμφότερες χθες ότι διακόπτουν τις εξαγωγές προς την Τουρκία παντός είδους πολεμικού υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία.

Η τουρκική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία απειλεί «να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει στην επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» στην περιοχή», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας απόψε στο Παρίσι.

«Η κοινή μας βούληση είναι να τερματιστεί αυτή η επίθεση. Πεποίθησή και των δύο μας είναι ότι αυτή η επίθεση δημιουργεί το κίνδυνο από την μία πλευρά, και το διαπιστώνουμε ήδη επί του πεδίου, να δημιουργηθεί μία μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και, από την άλλη πλευρά, να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», δήλωσε ο Μακρον, ο οποίος συγκαλεί απόψε αμυντικό συμβούλιο.

«Υπάρχουν ανθρωπιστικοί λόγοι», δήλωσε από την πλευρά της η Μέρκελ για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι η δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή εις βάρος των Κούρδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!