Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία θα εξοικονομήσει 39 δισ. ευρώ αν επενδύσει σε ΑΠΕ αντί πυρηνικής ενέργειας
[Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία θα εξοικονομήσει 39 δισ. ευρώ αν επενδύσει σε ΑΠΕ αντί πυρηνικής ενέργειας

[Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία θα εξοικονομήσει 39 δισ. ευρώ αν επενδύσει σε ΑΠΕ αντί πυρηνικής ενέργειας

Η Γαλλία θα εξοικονομήσει 39 δισεκατομμύρια ευρώ αν δεν κατασκευάσει 15 νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις μέχρι το 2060 και επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αντικαταστήσει όλες τις παλαιές πυρηνικές εγκαταστάσεις της, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.

Η Γαλλία θα πρέπει να δαπανήσει 1,28 τρισεκατομμύρια ευρώ τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, κυρίως για την παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας, δίκτυα διανομής και εισαγωγές, σύμφωνα με την έκθεση. Εάν το κάνει αυτό, η Γαλλία θα παροπλίσει σταδιακά τις 58 πυρηνικές μονάδες της και η ανανεώσιμη ενέργεια θα αποτελεί το 95% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2060, από 17% πέρυσι.

Η ανάπτυξη των λεγόμενων πυρηνικών αντιδραστήρων νέας γενιάς «δεν θα ήταν ανταγωνιστική για το γαλλικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας από οικονομική άποψη», αναφέρει η έκθεση. Αυτό υποθέτει ότι οι αντιδραστήρες θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με κόστος 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ το κόστος της αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα μειωθεί κατά πολύ.

Η έκθεση ακολουθεί την ανακοίνωση του προέδρου Μακρόν ότι ο ενεργειακός κολοσσός EDF, που ελέγχεται από το κράτος, θα πρέπει να κλείσει έως και 14 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες μέχρι το 2035, για να επιτρέψει την ανανεώσιμη ενέργεια να διαφοροποιήσει το ενεργειακό μείγμα της χώρας. Ο Μακρόν έδωσε επίσης στην EDF μέχρι τα μέσα του 2021 να αποδείξει ότι μπορεί να οικοδομήσει έναν οικονομικά βιώσιμο αντιδραστήρα πριν αποφασίσει η χώρα να κατασκευάσει νέες μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!