Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: «Οχυρό» η πόλη Μπιαρίτς εν όψει της Συνόδου της G7
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: «Οχυρό» η πόλη Μπιαρίτς εν όψει της Συνόδου της G7

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: «Οχυρό» η πόλη Μπιαρίτς εν όψει της Συνόδου της G7

Σε απόρθητο φρούριο εν μέσω θέρους μεταβάλλεται το κοσμικό θέρετρο Μπιαρίτς για τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που ξεκινά σε λίγες μέρες. Ούτε σερφινγκ στα ψηλά κύματα, ούτε παιδιά στην παραλία να κάνουν πύργους στην άμμο. Η λουτρόπολη Μπιαρίτς της νοτιοδυτικής Γαλλίας, κοντά στα ισπανικά σύνορα, θα μετατραπεί στη διάρκεια της Συνόδου της ομάδας των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου, σε ζώνη υψηλής ασφαλείας.

Κάτοικοι, επιχειρηματίες και τουρίστες θα πρέπει να παραχωρήσουν την παράλια περιοχή κοντά στον Ατλαντικό στους υψηλούς προσκεκλημένους του προέδρου Μακρόν, την καγκελάριο Μέρκελ ή τον πρόεδρο Τραμπ. Η κεντρική παραλία θα σφραγιστεί, εν μέσω της θερινής σεζόν, ενώ ο σιδηροδρομικός σταθμός και το αεροδρόμιο θα κλείσουν για τους απλούς επιβάτες.

Αποκλεισμένη πόλη

Πριν από τη συνάντηση της G7 που ξεκινά την Κυριακή (24 Αυγούστου) η μουρμούρα των Biarrots, όπως ονομάζονται οι κάτοικοι της κοσμικής λουτρόπολης, είναι περισσότερο από εμφανής. «Θα φύγω από την πόλη στη διάρκεια της συνάντησης κορυφής» λέει η Σοφία, που πουλά παγωτό, ενώ η Κριστίν Βαργκά, που πουλά χειροποίητα σαπούνια και μεταλλικά κουτιά με το logo της G7, δεν είναι και πολύ σίγουρη, εάν θα ανοίξει το μαγαζί της που βρίσκεται σε σοκάκι της παλιάς πόλης. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί» λέει. Ένας δάσκαλος του σερφ στην Grande Plage δηλώνει ότι όλο αυτό δυσκολεύει τη δουλειά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!