Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: «Επιτρέπεται το λάλημα του κόκκορα Μορίς»
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: «Επιτρέπεται το λάλημα του κόκκορα Μορίς»

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: «Επιτρέπεται το λάλημα του κόκκορα Μορίς»

Με το πρωινό του άσμα ο κόκορας Μορίς είχε μετατραπεί σε σύμβολο της γκρίνιας ανάμεσα στην αγροτιά και τους αστούς, της δυσκολίας συγκατοίκησης ανάμεσα στους ντόπιους της υπαίθρου και στους κάθε είδους νεο-αγρότες, συνταξιούχους, παραθεριστές ή σ’ αυτούς που θέλουν απλώς θέλουν να ξεφύγουν από τις πόλεις.

Νωρίς σήμερα το πρωί γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Μορίς μπορεί, δικαιωματικά πλέον, να συνεχίσει τον χαιρετισμό της ημέρας με το πρωινό του λάλημα. Σημαντικό δεδικασμένο γιατί και άλλα κοτέτσια στη γαλλική ύπαιθρο είχαν αρχίσει να δέχονται παράπονα από παραθεριστές.

Άκρως φυσιολογικό το λάλημα του πετεινού, λένε οι δικαστές

Το ζευγάρι των συνταξιούχων παραθεριστών που υπέβαλε τη σχετική μήνυση στις αρχές Ιουλίου πήγε τον Μορίς στο δικαστήριο με την κατηγορία «μη φυσιολογικής διαταραχής της γειτονιάς». Έδιναν μάλιστα περιθώριο 15 ημερών στην Κοριν Φεσό να απομακρύνει ή να κάνει να σωπάσει τον Μορίς, τον κόκορά της.

Προφανώς όμως ο δικαστής βρήκε ότι το λάλημα του Μορίς ήταν άκρως φυσιολογικό και επέβαλε μάλιστα στο ζευγάρι συνταξιούχων πρόστιμο 1000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα της Κορίν Φεσό, η οποία με το πουλερικό στην αγκαλιά της δήλωσε με ικανοποίηση: «Ο Μορίς εδώ γεννήθηκε και εδώ θα συνεχίσει να τραγουδάει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!