Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Ένας χρόνος «κίτρινα γιλέκα»
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Ένας χρόνος «κίτρινα γιλέκα»

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Ένας χρόνος «κίτρινα γιλέκα»

Της Μάρως Βακαλοπούλου
[email protected]

Δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ετοιμάζονται να κλείσουν επαρχιακούς δρόμους και να κάνουν πορείες σε πολλές πόλεις της γαλλικής επικράτειας αυτό το Σαββατοκύριακο με αφορμή την πρώτη επέτειο ενός από τα πιο ασυνήθιστα και μακροβιότερα κινήματα διαμαρτυρίας στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας. Η κυβέρνηση, η οποία ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μαζική κινητοποίηση, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού στελεχών και καθηγητών 70 κρατικών νοσοκομείων, βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η οργή ξεχείλιζε στους δρόμους της Γαλλίας και χιλιάδες φορούσαν κίτρινα γιλέκα για να διαδηλώσουν ενάντια – αρχικά – στην αύξηση του φόρου καυσίμων. Πολύ γρήγορα, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και οι διαδηλώσεις πήραν τη μορφή κινήματος που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στη γαλλική πολιτική.

Οι διαδηλώσεις υποχρέωσαν τη γαλλική κυβέρνηση να υποχωρήσει σε ελαφρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, που όμως οι διαδηλωτές τού σαφώς αποδυναμωμένου πλέον κινήματος, εξακολουθούν να επιμένουν ότι δεν αρκούν. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, παρόλο που ορκίστηκε να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ότι έμαθε από τις διαδηλώσεις ότι πρέπει να βάλει περισσότερη «ανθρωπιά» σε αυτό που χαρακτηρίστηκε «ανυπόμονος» τρόπος διακυβέρνησης.

Οι τακτικές της αστυνομίας απέναντι τους διαδηλωτές επίσης τέθηκαν στο μικροσκόπιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία επικαλείται η «Guardian», κατά τη διάρκεια των συχνά βίαιων διαδηλώσεων που συνεχίστηκαν περίπου έναν χρόνο, τραυματίστηκαν 2.500 διαδηλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!