Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια «μικρή Πομπηία»
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια «μικρή Πομπηία»

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια «μικρή Πομπηία»

Αρχαιολόγοι στη νοτιοανατολική Γαλλία ανακάλυψαν τα χαλάσματα μιας ολόκληρης συνοικίας αποτελούμενης από πολυτελείς επαύλεις της ρωμαϊκής εποχής, καθώς και μεγάλους δημόσιους χώρους.

«Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο συγκλονιστική ανασκαφή μίας ρωμαϊκής τοποθεσίας τα τελευταία 40 με 50 χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής των αρχαιολόγων Benjamin Clement. «Η τοποθεσία, στη Βιέν της Λυών, εγκαταλείφθηκε έπειτα από πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους μία πραγματική ‘’μικρή Πομπηία’’», δήλωσε ο Clement. Η περιοχή, αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι γνωστή για το ρωμαϊκό θέατρο και τον ναό που διαθέτει. 

Η Βιέν ήταν μια σημαντική ρωμαϊκή πόλη κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ της Γαλατίας προς τα βόρεια και της ρωμαϊκής επαρχίας Gallia Narbonensis στα νότια. Διαθέτει ένα μεγάλο θέατρο, χτισμένο τον 1ο αιώνα μ.Χ., καθώς και πολλά άλλα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια και μνημεία, καθώς και ένα γαλλο-ρωμαϊκό Μουσείο που χτίστηκε σε έναν τεράστιο αρχαιολογικό χώρο, βόρεια της πρόσφατα ανασκαμμένης γειτονιάς.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν τον Απρίλιο ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η νέα αρχαιολογική τοποθεσία ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών που έγιναν προκειμένου να οικοδομηθεί ένα νέο οικιστικό σύμπλεγμα στο προάστιο Σεν Κολόμπ, στη δεξιά όχθη του ποταμού Ροδανού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!