Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 26 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Αποχωρήσεις από το κίνημα LREM του Μακρόν, λίγο πριν το 1ο συνέδριο
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Αποχωρήσεις από το κίνημα LREM του Μακρόν, λίγο πριν το 1ο συνέδριο

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Αποχωρήσεις από το κίνημα LREM του Μακρόν, λίγο πριν το 1ο συνέδριο

Την πρώτη ανταρσία μελών του αντιμετωπίζει το κεντρώο – σοσιαλφιλελεύθερο LREM («Η Δημοκρατία Σε Κίνηση»), το οποίο ίδρυσε το 2016 ο νυν πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, παραμονές του 1ου συνεδρίου του, που θα μετατρέψει το κίνημα σε κόμμα και που έχει προγραμματισθεί για το ερχόμενο Σάββατο στη Λυών.

Εκατό μέλη του κινήματος ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αποχωρούν, καταγγέλλοντας την έλλειψη δημοκρατίας στο κόμμα και την έλλειψη εκπροσώπησης της αγωνιστικής βάσης, που συνέβαλε στην εκλογική νίκη του κ. Μακρόν στις προεδρικές εκλογές και του κινήματος στις βουλευτικές.

Αμφισβητούν επίσης τον τρόπο εκλογής του μελλοντικού προέδρου του κόμματος, Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος αποτελεί επιλογή του κ. Μακρόν, που υπήρξε ο μοναδικός υποψήφιος και που πρόκειται να αναλάβει την προεδρία του κόμματος το Σάββατο.

Οι παραιτηθέντες που αποκαλούν εαυτούς «οι 100 δημοκράτες» έχουν υπογράψει ένα κείμενο, στοιχεία του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό ραδιόφωνο France Info, με το οποίο εκφράζουν μεταξύ άλλων, τη λύπη τους για το ότι :

- Το κίνημα LREM δεν κατόρθωσε να βασιστεί σε μια υπεύθυνη δεοντολογική προσέγγιση που να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές: την ελευθερία της συνείδησης και την έκφραση των ενεργών μελών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!