Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 15 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: 700 εκατ. ευρώ για έργα ηλιακής ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: 700 εκατ. ευρώ για έργα ηλιακής ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: 700 εκατ. ευρώ για έργα ηλιακής ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες

Φωτοβολταϊκό πάρκο – Ηλιακή ενέργεια

Η Γαλλία θα δαπανήσει επιπλέον 700 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022 για να ενισχύσει αναπτυσσόμενες χώρες σε έργα ηλιακής ενέργειας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ανερχόμενες οικονομίες θα λάβουν τη βοήθεια με τη μορφή δανείων και δωρεών, πέραν των 300 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία είχε ήδη δεσμευτεί η Γαλλία το 2015, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας στο Νέο Δελχί, ο Μακρόν άφησε επίσης υπαινιγμούς για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποχωρήσουν από τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, την οποία υπέγραψαν 195 κράτη το Δεκέμβριο του 2015.

Η Ινδία και η Γαλλία συνδιοργανώνουν την πρώτη σύνοδο κορυφής της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας στο Νέο Δελχί. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρχηγοί κρατών 23 χωρών.

Η Διεθνής Ηλιακή Συμμαχία είναι μια διακυβερνητική συμμαχία 121 πλουσίων σε ηλιοφάνεια χωρών, που βρίσκονται πλήρως ή εν μέρει μεταξύ των Τροπικών του Καρκίνου και του Αιγόκερου. Η υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας αναμένεται να συμβάλει στη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Εξήντα χώρες έχουν υπογράψει τη συμφωνία να ενταχθούν στη συμμαχία. Σύμφωνα με τον Μακρόν, τα κράτη μέλη αποτελούν τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!