Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Γαλάζιος» ο χάρτης σε περιφέρειες και δήμους
[Η Ναυτεμπορική]: «Γαλάζιος» ο χάρτης σε περιφέρειες και δήμους

[Η Ναυτεμπορική]: «Γαλάζιος» ο χάρτης σε περιφέρειες και δήμους

Ο γαλάζιος «αέρας» ήταν εμφανής τόσο στις περιφερειακές όσο και στις δημοτικές εκλογές.

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Καθαρή επικράτηση στη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών αλλά και στους κεντρικότερους δήμους είχε στη χθεσινή αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία. Το ξεκάθαρο «γαλάζιο» προβάδισμα που αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές έγινε αισθητό και στις υπόλοιπες κάλπες.

Ο γαλάζιος «αέρας» ήταν εμφανής τόσο στις περιφερειακές όσο και στις δημοτικές εκλογές, με το «ματς» σε πολλές περιπτώσεις να λήγει από το πρώτο ημίχρονο και να μην χρειάζεται δεύτερος γύρος. Η δυναμική αυτή αποτυπώθηκε και στον εκλογικό χάρτη, με το μπλε να κυριαρχεί, ενώ καμία περιφέρεια δεν πέρασε σε υποψήφιο που προερχόταν αποκλειστικά και μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περιφέρειες

Με μεγάλη διαφορά περνάνε στο δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης και στο Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ σημαντική απόσταση από τον επόμενο έχει στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ακόμα μεγαλύτερο, κάτι που συνδέεται και με την έντονη αντίθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος κινήθηκαν σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, τα οποία ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο της Επικράτειας.

Ενδεικτικό είναι το «τοπίο» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ενσωμάτωση 24.45%) όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη με ποσοστό άνω του 60%, αφήνοντας τον Χρήστο Γιαννούλη σε ένα ποσοστό κοντά στο 11% .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!