Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φθινοπωρινή «άνοιξη» από τις αφίξεις στον τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Φθινοπωρινή «άνοιξη» από τις αφίξεις στον τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Φθινοπωρινή «άνοιξη» από τις αφίξεις στον τουρισμό

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Τετρακόσιες χιλιάδες περισσότεροι τουρίστες ήρθαν στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2019 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016 και περίπου 90.000 περισσότεροι σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Αυτή η συνεχώς αυξητική τάση στις αφίξεις του μηνός Οκτωβρίου, που αφορά κυρίως τους προορισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δεν είναι όμως απαραίτητα «ευλογία» για τον ξενοδοχειακό τομέα, καθώς σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου δεν καταγράφεται αντίστοιχα αύξηση του αριθμού των ξενοδοχείων που παραμένουν ανοικτά μεγαλύτερο διάστημα για να γίνει λόγος για ουσιαστική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών κατευθύνεται σε καταλύματα βραχυχρόνιων μισθώσεων και λιγότερο σε ξενοδοχειακά.

Ο μεγάλος κερδισμένος προορισμός αυτής της «φθινοπωρινής άνοιξης» του ελληνικού τουρισμού είναι η Αθήνα με 120.000 διεθνείς αφίξεις επιπλέον τον Οκτώβριο του 2019 σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν, ενώ και άλλες περιοχές εμφανίζουν μέχρι και διπλασιασμό των αφίξεων, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, όπου βέβαια τα απόλυτα μεγέθη είναι χαμηλά (από 10.000 έως 20.000 επιπλέον τουρίστες)

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018 η Αθήνα είχε φέτος τον Οκτώβριο 50.000 περισσότερες διεθνείς αφίξεις φτάνοντας στις 563.580, η Θεσσαλονίκη 24.000 περισσότερες (στους 198.624), 11.000 περισσότερες η Ρόδος κ.λπ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσιο το ελληνικό ξενοδοχείο δεν είναι ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της συγκυρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!