Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: FT: Ελπίδες για μία πιο φιλική στην αγορά κυβέρνηση στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: FT: Ελπίδες για μία πιο φιλική στην αγορά κυβέρνηση στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: FT: Ελπίδες για μία πιο φιλική στην αγορά κυβέρνηση στην Ελλάδα

Στο θεαματικό ράλι των ελληνικών ομολόγων αναφέρονται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοσή τους οι Financial Times. Όπως επισημαίνουν η υποχώρηση της απόδοσης του δεκαετούς σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα αντανακλά «τις ελπίδες για μία πιο φιλική προς την αγορά κυβέρνηση», μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται και το σχετικό σχόλιο της Capital Economics, στο οποίο σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που ακολουθεί πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, στις επόμενες εκλογές.

Η πτώση της απόδοσης του δεκαετούς από το 3,36% στο 3,03% είναι η μεγαλύτερη ημερήσια από τον Δεκέμβριο του 2017. «Η σημερινή εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη προ οχτώ ετών, όταν οι οι αποδόσεις εκτινάχθηκαν πάνω παό το 40%, καθώς η χώρα όδευε προς χρεοκοπία και βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης» θυμζουν οι FT, προσθέτοντας ότι ακολούθησαν βαθιά ύφεση και τρία μνημόνια από τα οποία η χώρα βγήκε τον περασμένο Αύγουστο.

«Τώρα τα χειρότερα έχουν περάσει» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα και βλέπει διατήρηση των αποδόσεων σε χαμηλά επίπεδα. Σημειώνει επίσης ότι το ΔΝΤ βλέπει ρυθμους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,5% φέτος έναντι 2% πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!