Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φούσκα στην αγορά ακινήτων: Ποιες πόλεις της Ευρώπης απειλούνται δέκα χρόνια μετά την κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Φούσκα στην αγορά ακινήτων: Ποιες πόλεις της Ευρώπης απειλούνται δέκα χρόνια μετά την κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Φούσκα στην αγορά ακινήτων: Ποιες πόλεις της Ευρώπης απειλούνται δέκα χρόνια μετά την κρίση

Ακόμη τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, η Φραγκφούρτη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι βρίσκονται μεταξύ των επτά μεγαλουπόλεων, για τις οποίες οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος φούσκας.

Ο κίνδυνος για μία φούσκα στην αγορά ακινήτων της Ευρώπης επιστρέφει περίπου δέκα χρόνια μετά την κρίση, που ξεκίνησε από τα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου για να περάσει στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τελικά να εξελιχθεί σε μία άνευ προηγουμένου κρίση χρέους με σοβαρότατες κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες. Η βουτιά των επιτοκίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν βρεθεί κοντά στο μηδέν ή και σε αρνητικό έδαφος, είναι η βασική αιτία.

Πού όμως έχουν τα εντονότερα σημάδια υπερθέρμανσης και φούσκας; Σύμφωνα με νέα έκθεση της UBS στην κορυφή της λίστας κινδύνου φιγουράρει το Μόναχο. Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας και η σταθερή αύξηση των εισοδημάτων των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με τη διάθεση επιχειρήσεων να επενδύσουν σε ακίνητα, απογείωσαν τις τιμές σε σημείο, που να μπορεί να θεωρηθεί μη βιώσιμο.

Ακόμη τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, η Φραγκφούρτη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι βρίσκονται μεταξύ των επτά μεγαλουπόλεων, για τις οποίες οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος φούσκας. Για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια το Λονδίνο δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, σε μία σπάνια θετική επίπτωση από την έντονη αβεβαιότητα για το Brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!