Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Φωτογραφικός φακός… «Σε κλίση»
[Η Ναυτεμπορική]: Φωτογραφικός φακός… «Σε κλίση»

[Η Ναυτεμπορική]: Φωτογραφικός φακός… «Σε κλίση»

Αμοργός Χώρα – 2017

Αμοργός, Μήλος, Πίνδος, Κέα, Σέριφος, Μυκήνες, Νάξος, Σούνιο, Μετέωρα, Ιωάννινα, Μάνη, Σίφνος, Άρτα, Άνδρος, Ευρυτανία, Μέτσοβο, Κέα, Αλόννησος είναι μερικά από τα μέρη του τόπου μας που εικόνες τους έχουν αποτυπωθεί μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Πλάτωνα Τσούλου.
Ο φωτογράφος συγκέντρωσε έγχρωμες, ασπρόμαυρες και πάντα μινιμαλιστικές εικόνες από περιηγήσεις του στα μέρη αυτά και τις παρουσιάζει στο λεύκωμα με τίτλο «Σε κλίση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ολκός. Στο επίκεντρο του φακού του, αυτή τη φορά οι πλαγιές των βουνών -άλλοτε στο βάθος, άλλοτε σε «εκτυφλωτικά» κοντινά πλάνα, άλλοτε με αρχαιότητες να κοσμούν τις κορυφές τους, άλλοτε παρέα με θάλασσα, άλλοτε χιονισμένες, άλλοτε λουσμένες στο φως και άλλοτε πάλι βυθισμένες σε σκοτάδι.

Σε… «υπό-κλιση», μπροστά σε αυτές τις πλαγιές βουνών, ο φακός του Πλάτωνα Τσούλου αποτυπώνει πρωτίστως με δέος και σεβασμό, ενώ στη συνέχεια προσφέρει το βίωμά του με επαγγελματική αρτιότητα και, ταυτόχρονα, με ένα αεράκι ερασιτεχνικής απόλαυσης. Αποτέλεσμα αυτών, ένα λεύκωμα που -ενώ προέρχεται από σαφώς προσωπικές αποτυπώσεις- μπορεί να οικειοποιηθεί από τον αναγνώστη που στις σελίδες του θα δει ολόδικά του βλέμματα, δικές του θύμησες, εικόνες, ονειροπολήσεις, προσπάθειες και ελευθερίες. Στίχοι ελληνικών ποιημάτων του 20ού αιώνα συνοδεύουν αριστοτεχνικά πολλές από τις φωτογραφίες, και μοιάζουν να έχουν βγει μέσα από αυτές, να έχουν γραφτεί γι’ αυτό που κοιτάς, για όσα στο νου σου έρχονται με αυτό που κοιτάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!