Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φορολογία επιχειρήσεων: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της Ευρώπης
[Η Ναυτεμπορική]: Φορολογία επιχειρήσεων: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της Ευρώπης

[Η Ναυτεμπορική]: Φορολογία επιχειρήσεων: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της Ευρώπης

Της Αγγελικής Κοτσοβού

H μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% αποτελεί μια από τις βασικές παρεμβάσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, δίνοντας ώθηση στην επιχειρηματικότητα και συμβάλλοντας στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της στήριξης του επιχειρείν.

Ο συντελεστής 28% ήταν από τους υψηλότερους μεταξύ των χωρών της Ευρώπης αλλά και μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Μάλιστα, η χώρα μας καταλάμβανε μια από τις τελευταίες θέσεις –και συγκεκριμένα την 30ή- μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ βάσει της φορολογικής ανταγωνιστικότητας, όπως κατέδειξε η πρόσφατη έκθεση του Tax Foundation. Η μείωσή του στο 24% φέρνει την Ελλάδα κοντά στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που είναι στο 21,12%), ενώ σχεδόν εναρμονίζεται με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ(23,4%). Επιπλέον, συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ η ανακούφιση των επιχειρήσεων μέσω της ελάφρυνσης του φορολογικού βάρους αφήνει περιθώρια για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε επίπεδο εταιρικής φορολόγησης, ο συντελεστής 24% είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει προκλήσεις και η οικονομία της Ευρωζώνης «ασθμαίνει», οι χώρες διεθνώς διασταυρώνουν τα ξίφη τους για να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις, προσφέροντας ως κίνητρο χαμηλές φορολογικές επιβαρύνσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!