Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Με φόντο τον φλεγόμενο Αμαζόνιο η Σύνοδος του G7
[Η Ναυτεμπορική]: Με φόντο τον φλεγόμενο Αμαζόνιο η Σύνοδος του G7

[Η Ναυτεμπορική]: Με φόντο τον φλεγόμενο Αμαζόνιο η Σύνοδος του G7

Μπροστά σε μία ακόμη τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή είναι ο πλανήτης καθώς ο «πνεύμονας του πλανήτη», ο Αμαζόνις, έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η Βραζιλία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας 5ετίας.

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για την τεράστια καταστροφή, που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος και «πνεύμονα» της Γης. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάνοντας λόγο για διεθνή κρίση έθεσε το ζήτημα στο επίκεντρο της Συνόδου των επτά πλουσιότερων οικονομιών του πλανήτη (G7), που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Μπιαρίτζ.

Ωστόσο η πρωτοβουλία του αυτή έχει πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση του Βραζιλιάνου μολόγου του, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υπό τις διεθνείς πιέσεις επιστρατεύει τις δυνάμεις του στρατού για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο ακροδεξιός πρόεδρος, που κατηγορεί τον Μακρόν για «αποικιοκρατική νοοτροπία», αποκροούντας τις βολές για τις επιπτώσεις της πολιτικής του, επιρρίπτει την ευθύνη για την καταστροφή στις καιρικές συνθήκες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Σε σύντομο διάγγελμά του υπογράμμισε ότι οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις», δηλώνοντας βέβαιος ότι «τα κράτη» θα υπερασπιστούν τη Βραζιλία στη Σύνοδο. Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και θα καταπολεμήσει το «περιβαλλοντικό έγκλημα» με τον ίδιο τρόπο που πολεμά την κοινή εγκληματικότητα. Ωστόσο, τόνισε, ότι η διασπορά «ψευδών πληροφοριών» δεν βοηθά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!