Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Fitch: Βλέπει μείωση των ΝPLs από το νέο πλαίσιο α’ κατοικίας
[Η Ναυτεμπορική]: Fitch: Βλέπει μείωση των ΝPLs από το νέο πλαίσιο α’ κατοικίας

[Η Ναυτεμπορική]: Fitch: Βλέπει μείωση των ΝPLs από το νέο πλαίσιο α’ κατοικίας

Τα γραφεία της Fitch στη Νέα Υόρκη.

To νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα συμβάλει στη μείωση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τις λεπτομέρειες εφαρμογής του πλαισίου αλλά και το πώς θα χρησιμοποιηθεί, επισημαίνει η Fitch Ratings σε έκθεσή της.

«Οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να προσπαθήσουν να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους, είναι θετικές για τις τράπεζες, καθώς παρέχεται ένας πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για τη διαχείριση των πιο προβληματικών μη-εξυπηρετούμενων δανείων(NPLs), περιορίζοντας τις στρατηγικές στάσεις πληρωμών και οδηγώντας, δυνητικά, σε μια πιο πειθαρχημένη κουλτούρα πληρωμών», αναφέρει η Fitch στην έκθεσή της. Από την άλλη πλευρά, «ο πλήρης αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από τις λεπτομέρειες εφαρμογής και το πώς θα χρησιμοποιηθεί το νέο πλαίσιο», υπογραμμίζει.

Ο νέος-νόμος πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας εγκρίθηκε στα τέλη Μαρτίου και αντικαθιστά τον Νόμο Κατσέλη. Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να υπαχθεί στο νέο πλαίσιο, μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό πρόσωπο με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δηλαδή άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες – ομόρρυθμοι εταίροι κ.λπ.) και να ρυθμίσει τις οφειλές του διασώζοντας την πρώτη κατοικία του. Ωστόσο θα πρέπει απαραιτήτως να πληροί αθροιστικά τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!