Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι φιλόδοξοι στόχοι του Στίβεν Μνουσίν
[Η Ναυτεμπορική]: Οι φιλόδοξοι στόχοι του Στίβεν Μνουσίν

[Η Ναυτεμπορική]: Οι φιλόδοξοι στόχοι του Στίβεν Μνουσίν

Ο Μνουσίν ανέφερε πως πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει σταθερή ανάπτυξη 3%-4%. «Για να φτάσουμε εκεί, η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας είναι η φορολογική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογία από την εποχή του Ρίγκαν» τόνισε (φωτ. αρχείου).

Του Μωυσή Λίτση
[email protected]

Με στόχο τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση από την εποχή του Ρίγκαν, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος όρισε υπουργό Οικονομικών τον Στίβεν Μνουσίν, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στην τράπεζα Goldman Sachs και επικεφαλής του hedge fund Dune Capital.

Σε συνέντευξή του προς το κανάλι CNBC, ο Μνουσίν επισήμανε ότι με «τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις θα δημιουργήσουμε τεράστια οικονομική ανάπτυξη και θα έχουμε πολύ υψηλό ατομικό εισόδημα». Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων από το 35% στο 15%.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μνουσίν ανέφερε πως πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει σταθερή ανάπτυξη 3%-4%. «Για να φτάσουμε εκεί, η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας είναι η φορολογική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογία από την εποχή του Ρίγκαν» τόνισε.

Ο 53χρονος Μνουσίν ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, παρόλο που για κάποιο χρονικό διάστημα είχε εργαστεί για τον Τζορτζ Σόρος, βασικό χρηματοδότη της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!