Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Film Offices: Νέο πρότζεκτ που στοχεύει να φέρει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Film Offices: Νέο πρότζεκτ που στοχεύει να φέρει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Film Offices: Νέο πρότζεκτ που στοχεύει να φέρει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

«Ελλάδα, ο ιδανικός προορισμός για το επόμενο έργο», είναι το σύνθημα για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΕΚΟΜΕ με εκπροσώπους από τις Περιφέρειες και τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης για το «στήσιμο» Film Offices.

«Πιστεύουμε ότι η βιομηχανία των οπτικοακουστικών μέσων είναι ένα φυσικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και είναι ένα πλεονέκτημα που πράγματι αργήσαμε να εκμεταλλευτούμε στον βαθμό που θα έπρεπε», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εξηγώντας, πρόσθεσε: «Εάν έπρεπε να κάνω μία αναλογία πληροφορικής, θα λέγαμε ότι σε αυτόν τον τομέα η χώρα έχει το hardware, αλλά δεν είχε το software. Δηλαδή, έχει τη φυσική υποδομή, έχει τον πλούτο -η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο- αλλά δεν είχαμε τα σωστά κίνητρα, δεν είχαμε τους σωστούς μηχανισμούς για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τις ξένες παραγωγές εδώ».

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε, επίσης, ότι «η λειτουργία των Film Offices έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ιδιαίτερα γιατί κάθε περιφέρεια και κάθε μεγάλος δήμος θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο για να μπορέσει αυτοτελώς να μας βοηθήσει στην προσέλκυση τέτοιου τύπου παραγωγών στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Σας διαβεβαιώνω ότι επειδή έχει τύχει το τελευταίο διάστημα να μιλήσω κι εγώ με παραγωγούς, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από άλλες χώρες, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!