Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φυγή προς τα εμπρός από τις τράπεζες
[Η Ναυτεμπορική]: Φυγή προς τα εμπρός από τις τράπεζες

[Η Ναυτεμπορική]: Φυγή προς τα εμπρός από τις τράπεζες

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Παρά τα όσα προβληματικά τους καταλογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να επιχειρήσουν για άλλη μια φορά φυγή προς τα εμπρός, αυτήν τη φορά με αιχμή του δόρατος τις ανακοινώσεις τους μέσα στην εβδομάδα. Μια εβδομάδα μεστή, γεμάτη από τα αποτελέσματα των τραπεζών, τα οποία θα καταγράψουν με τον πιο σαφή τρόπο την προοπτική για το κλείσιμο του έτους.

Στις 20 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της Alpha Bank και η ανακοίνωση σημαντικού πακέτου τιτλοποίησης – διαχείρισης κόκκινων δανείων πλέον των 10 δισ. ευρώ (κάποιοι μιλούν και για 12 δισ.), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Στις 21 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και της Eurobank, για την οποία μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το project Cairo. Ενδιαφέρον θα έχουν και οι ανακοινώσεις της Εθνικής, που μέχρι στιγμής κρατάει κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ενώ πιο στοχευμένη θα είναι η διάσταση που θα δώσει η τράπεζα στους ξένους σχετικά με την Εθνική Ασφαλιστική.

Στις 22 Νοεμβρίου, τέλος, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, πιθανόν μαζί με λεπτομέρειες για την τιτλοποίηση νέου πακέτου στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!