Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Φεστιβάλ Καννών: Στο δρόμο για τον Χρυσό Φοίνικα
[Η Ναυτεμπορική]: Φεστιβάλ Καννών: Στο δρόμο για τον Χρυσό Φοίνικα

[Η Ναυτεμπορική]: Φεστιβάλ Καννών: Στο δρόμο για τον Χρυσό Φοίνικα

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πιερ Λεσκίρ, και ο Διευθυντής Τιερί Φρεμό, ανακοινώθηκαν οι ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα του 72ου Φεστιβάλ Καννών και μαζί το τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου.

Οι Λεσκίρ και Φρεμό δεν αναφέρθηκαν ούτε μια στιγμή στην προ ημερών πυρκαγιά που έπληξε τη Notre Dame στο Παρίσι. Αναφέρθηκαν, ωστόσο, στην κεντρική ιδέα που διατρέχει το φετινό πρόγραμμα: σε σύνδεσμο με το Φεστιβάλ του 1939, που ακυρώθηκε επειδή η Γαλλία ετοιμαζόταν για τον Β΄ Παγκόσμιο, η επιλογή του 2019 θίγει, σχολιάζει, παρουσιάζει, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, την πορεία προς την ανοικοδόμηση της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, μετά τον πόλεμο.

Επεσήμαναν, επίσης, ότι ενώ τις στατιστικές της επιλογής του 2019 θα τις παρουσιάσουν όταν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση του προγράμματος, ωστόσο η ομάδα της επιλογής των ταινιών, αποτελούνταν κατά 50% από άνδρες και 50% από γυναίκες. Αποτέλεσμα, 13 γυναίκες σκηνοθέτες σε ολόκληρο το επίσημο πρόγραμμα.

Στο διαγωνιστικό τμήμα συναντάμε τις πολυαναμενόμενες ταινίες αυτού του χρυσού συνδυασμού που πετυχαίνουν οι Κάννες, διάσημων σκηνοθετών με καλλιτεχνικό έρεισμα, όπως των Τζιμ Τζάρμους, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τέρενς Μάλικ, Νταρντέν, Λόους, Ντολάν, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους Ματί Ντιόπ και Λατζ Λι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!