Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Φάρμακα Ψυχής» – Μύθοι και αλήθειες μέσα από αληθινά περιστατικά
[Η Ναυτεμπορική]: «Φάρμακα Ψυχής» – Μύθοι και αλήθειες  μέσα από αληθινά περιστατικά

[Η Ναυτεμπορική]: «Φάρμακα Ψυχής» – Μύθοι και αλήθειες μέσα από αληθινά περιστατικά

Το νέο βιβλίο του Παύλου Σακκά με τίτλο «Φάρμακα Ψυχής», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός, θα παρουσιαστεί στις 21 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στη Στοά του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

Ποια είναι η άποψή μας σχετικά με την αξία των ψυχοφαρμάκων; Πόσο επιφυλακτικοί είμαστε στη χρήση τους; Γιατί πολλοί ασθενείς αντί να επωφεληθούν από τις εξελίξεις της σύγχρονης ψυχοφαρμακολογίας, εμπλέκονται συνήθως σε ποικίλες «εναλλακτικές» λύσεις, από τις οποίες κερδίζουν μόνο αυτοί που τις προτείνουν;

Στη συγκεκριμένη έκδοση, ο Ομότιμος Καθηγητής Παύλος Σακκάς επικεντρώνεται στις δοξασίες που υπάρχουν γύρω από τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η ψυχιατρική. Εντοπίζει τους κύριους μύθους γύρω από τα ψυχοφάρμακα και φωτίζει τις πηγές της παραπληροφόρησης.
Ο συγγραφέας, βαθύς γνώστης του χώρου και των ανθρώπων που τον υπηρετούν, αποκαλύπτει ότι οι πηγές της παραπληροφόρησης δεν προέρχονται μόνο από άγνοια αλλά δυστυχώς και από ανομολόγητο συμφέρον κάποιων «ειδικών». Μέσα από σύντομες διηγήσεις αναδεικνύεται γλαφυρά το πρόβλημα και ο αναγνώστης θα αντιληφθεί γιατί, τόσες δεκαετίες μετά τις επαναστατικές ανακαλύψεις της σύγχρονης ψυχοφαρμακολογίας, η κοινωνία μας εξακολουθεί να πιστεύει σε μύθους.

naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!