Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Fakebook» αντί Facebook ενόψει Eυρωεκλογών;
[Η Ναυτεμπορική]: «Fakebook» αντί Facebook ενόψει Eυρωεκλογών;

[Η Ναυτεμπορική]: «Fakebook» αντί Facebook ενόψει Eυρωεκλογών;

Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές πολλοί εκφράζουν φόβους ότι οι ψηφοφόροι ενδέχεται να πέσουν θύματα παραπληροφόρησης από πηγές εντός ή και εκτός της ΕΕ. Τι κάνει για όλα αυτά όμως το Facebook;

Πρόσφατα τα δημοσιογραφικά δίκτυα αποφυγής διασποράς ψευδών ειδήσεων Correktiv και dpa-faktencheck προειδοποίησαν με ειδική μνεία τους χρήστες του facebook για σειρά άρθρων του «Reconquista Nordschwaben» από τη Βαυαρία, ότι στρέφονταν κατά της προεκλογικής εκστρατείας των Πρασίνων με περιεχόμενο που προφανώς ήταν ψευδές και παραπλανητικό. Αυτές οι δύο δημοσιογραφικές εταιρείες είναι μόλις δύο από τα 40 συνεργαζόμενα δίκτυα με το Facebook, τα οποία ελέγχουν την αξιοπιστία ειδησεογραφικού υλικού που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίστοιχα παραδείγματα αναρτήσεων υπάρχουν πολλά και στόχο έχουν την παραπληροφόρηση ή τη στρεβλή διαμόρφωση πολιτικής γνώμης. Ωστόσο κατά πόσο αντίστοιχες προσπάθειες ή καμπάνιες είναι επιτυχείς παραμένει ακόμη αμφίβολο. Εντούτοις δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι εκλογικές διαδικασίες ενδέχεται να πέσουν θύματα αντίστοιχων εκστρατειών. Σε τρεις εβδομάδες οι πολίτες των χωρών της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της επόμενης Ευρωβουλής. Οι ευρωεκλογές προσφέρουν έτσι πρόσφορο έδαφος για επίδοξες εκστρατείες παραπληροφόρησης μέσω Facebook, ενός μέσου κοινωνικού δικτύωσης με εκατομμύρια χρήστες ανά την ΕΕ.

Το απότομο ξύπνημα μετά τις αμερικανικές εκλογές

Το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια κάπως αργά, με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές του 2016, όταν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πρόσφατα ο Σέμιον Ρενς υπεύθυνος σχεδιασμού του Facebook Γερμανίας-Αυστρίας-Ελβετίας σε μια συζήτηση στο Αμβούργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!