Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Facebook και Twitter εναντίον «εκστρατείας προπαγάνδας» στο Χονγκ Κονγκ
[Η Ναυτεμπορική]: Facebook και Twitter εναντίον «εκστρατείας προπαγάνδας» στο Χονγκ Κονγκ

[Η Ναυτεμπορική]: Facebook και Twitter εναντίον «εκστρατείας προπαγάνδας» στο Χονγκ Κονγκ

Το Facebook και το Twitter προέβησαν σε ενέργειες για να σταματήσουν κάτι που περιέγραψαν ως υποστηριζόμενη από την κινεζική κυβέρνηση εκστρατεία παραπληροφόρησης/ προπαγάνδας στο Χονγκ Κονγκ, όπου είναι σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

Το Twitter ανακοίνωσε πως απενεργοποίησε 936 λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν για να «σπείρουν πολιτική διχόνοια στο Χονγκ Κονγκ». Σύμφωνα με το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι λογαριασμοί προέρχονταν από την κινεζική ενδοχώρα και εντάσσονταν σε μια συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης της «νομιμότητας και των πολιτικών θέσεων του κινήματος διαμαρτυρίας».

Το Facebook, από πλευράς του, ενημέρωση πως, μετά από πληροφόρηση από το Twitter, κατέβασε «επτά σελίδες, τρεις ομάδες και πέντε λογαριασμούς».

«Έκαναν συχνά δημοσιεύσεις σχετικά με τοπικές πολιτικές ειδήσεις και ζητήματα που περιελάμβαναν τις εν εξελίξει διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ» ανέφερε ο Ναθάνιελ Γκλάιχερ, επικεφαλής πολιτικής κυβερνοασφαλείας του Facebook. «Αν και τα άτομα πίσω από αυτή τη δραστηριότητα προσπάθησαν να αποκρύψουν τις ταυτότητές τους, η έρευνά μας βρήκε συνδέσεις με άτομα που σχετίζονται με την κινεζική κυβέρνηση».

Επιπρόσθετα στους 936 λογαριασμούς, το Twitter ανέφερε πως ανεστάλη προληπτικά και η λειτουργία μέχρι 200.000 άλλων λογαριασμών, που είχαν σχεδιαστεί για να ενισχύουν/ μεγεθύνουν την παραπληροφόρηση, πριν να γίνουν «ουσιωδώς ενεργοί».

«Με βάση τις εντατικές μας έρευνες, έχουμε αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν ότι επρόκειτο για μια συντονισμένη, υποστηριζόμενη από κυβέρνηση, επιχείρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!