Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Facebook πειραματίζεται με την δυνατότητα πληκτρολόγησης μέσω της σκέψης
[Η Ναυτεμπορική]: Η Facebook πειραματίζεται με την δυνατότητα πληκτρολόγησης μέσω της σκέψης

[Η Ναυτεμπορική]: Η Facebook πειραματίζεται με την δυνατότητα πληκτρολόγησης μέσω της σκέψης

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 του 2017 η Facebook είχε προαναγγείλει τα σχέδιά της να αναπτύξει το λεγόμενο BCI (brain-computer interface) δηλαδή μία τεχνολογία που θα επέτρεπε την πληκτρολόγηση μέσω της σκέψης.
Τελικά, περίπου δύο χρόνια αργότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια/ Σαν Φρανσίσκο, που εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προχώρησαν στην ανάρτηση μία μελέτης στην οποία επισημαίνεται ότι ο αλγόριθμος που ανέπτυξαν ήταν σε θέση να «αναγνωρίζει» λέξεις στην δραστηριότητα του εγκεφάλου, σε πραγματικό χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες συνέδεσαν υψηλής ευαισθησίας αισθητήρες καταγραφής ηλεκτρικών σημάτων στους εγκεφάλους τριών ασθενών με επιληψία, ώστε να καταγράφουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Στην συνέχεια τέθηκαν στους συγκεκριμένους ασθενείς απλές ερωτήσεις και τους ζητήθηκε να απαντήσουν κανονικά. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο αλγόριθμος κατάφερε να καταγράψει την δραστηριότητα του εγκεφάλου ενώ οι ασθενείς μιλούσαν. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία που ανέπτυξαν μπορούσε να αποκωδικοποιήσει τις λέξεις που σκέφτονταν οι ασθενείς με ακρίβεια που έφτανε έως και το 76%.
Από την πλευρά της η Facebook δεν αναμένει ότι ένα σύστημα που θα ενσωματώνει την συγκεκριμένη τεχνολογία θα καταστεί σύντομα διαθέσιμη, αλλά θα μπορούσαν στοιχεία της συγκεκριμένης τεχνολογίας να ενσωματωθούν σε συστήματα Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR και VR).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!