Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Προτάσεις Γ. Στασινού για την επίλυση των προβλημάτων
[Η Ναυτεμπορική]: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Προτάσεις Γ. Στασινού για την επίλυση των προβλημάτων

[Η Ναυτεμπορική]: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Προτάσεις Γ. Στασινού για την επίλυση των προβλημάτων

Λύσεις που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» ζητεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί με τη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ζητώντας παράλληλα και την προώθηση της διαδικασίας για να υπάρξουν επιπλέον πόροι.

«Γνωρίζετε καλά ότι ολόκληρη η αγορά και η κοινωνία ανέμεναν επί μήνες την ενεργοποίηση του Β κύκλου του προγράμματος ‘εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ’ αλλά δυστυχώς, παρά την πολύμηνη προετοιμασία παρουσιάστηκαν και πάλι προβλήματα τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Μπορεί αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τον πρώτο κύκλο, το πληροφοριακό σύστημα να μην κατέρρευσε αλλά χαρακτηρίστηκε ήδη από την πρώτες ώρες της πρώτης ημέρας από πολλά προβλήματα πρόσβασης, όπως και το ΥΠΕΝ αναγνώρισε με τη σχετική χθεσινή του ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε από τους χρήστες ‘υπομονή’» αναφέρει ο κ. Στασινός.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, τα προβλήματα αυτά «δεν αφορούν απρόσωπα ‘κάποιους χρήστες’ αλλά προσωπικά χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους μηχανικούς, που για λογαριασμό των πελατών τους ξενυχτούν πάνω από πληκτρολόγια και οθόνες, για να αντικρίσουν αρκετές φορές ένα σύστημα που δεν ανταποκρίνεται».

«Η κατάσταση αυτή δημιουργεί αφόρητη πίεση μεταξύ επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων, για κάτι που δεν φέρουν καμία ευθύνη, ενώ χιλιάδες μηχανικοί έχουν επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας και μεγάλες ευθύνες απέναντι στους πελάτες τους, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσανάλογες με την εξαιρετικά χαμηλή αμοιβή που προβλέπεται να επιχορηγεί το πρόγραμμα» σημειώνει ο κ. Στασινός, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ «βασικός λόγος που δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα είναι η επιλογή την ένταξης στο πρόγραμμα με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων». «Κάθε λογικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται να ενταχθεί θέλει, μοιραία, να ενταχθεί στις πρώτες λίγες ώρες για να προλάβει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!