Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εξερευνώντας τα μυστικά του Ερμή: Καθ’οδόν προς τον πλανήτη η αποστολή BepiColombo
[Η Ναυτεμπορική]: Εξερευνώντας τα μυστικά του Ερμή: Καθ’οδόν προς τον πλανήτη η αποστολή BepiColombo

[Η Ναυτεμπορική]: Εξερευνώντας τα μυστικά του Ερμή: Καθ’οδόν προς τον πλανήτη η αποστολή BepiColombo

Η αποστολή BepiColombo, του ευρωπαϊκού ΕΟΔ και της ιαπωνικής JAXA, εκτοξεύτηκε επιτυχώς το Σάββατο από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο Κουρού με πύραυλο Ariane 5, αρχίζοντας την αποστολή του για την εξερεύνηση των μυστηρίων του ενδότερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Τα σήματα από το διαστημόπλοιο, που λαμβάνονται από το κέντρο ελέγχου στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν πως το σκάφος εκτοξεύτηκε και ταξιδεύει με επιτυχία. Πρόκειται για μια κοινή αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας και αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή αποστολή στον Ερμή, ο οποίος είναι ο μικρότερο και λιγότερο εξερευνηθείς πλανήτης του εσώτερου ηλιακού συστήματος. Επίσης, είναι η πρώτη αποστολή που περιλαμβάνει την αποστολή δύο σκαφών για συμπληρωματικές παρατηρήσεις του πλανήτη και του δυναμικού του περιβάλλοντος.

«Η εκτόξευση του BepiColombo είναι ένα τεράστιο ορόσημο για τον ΕΟΔ και τη JAXA, και θα ακολουθήσουν πολλές μεγάλες επιτυχίες» είπε ο Γιαν Βέρνερ, γενικός διευθυντής του ΕΟΔ. «Πέρα από την ολοκλήρωση του προκλητικού ταξιδιού, η αποστολή θα φέρει έναν τεράστιο όγκο επιστημονικών δεδομένων. Είναι χάρη στη διεθνή συνεργασία και τις δεκαετίες προσπαθειών και εξειδίκευσης όλων όσων συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτού του απίστευτου σκάφους, που είμαστε τώρα καθ’οδόν για να διερευνήσουμε τα μυστήρια του Ερμή».

Το BepiColombo αποτελείται από δύο επιστημονικά σκάφη και ένα σκάφος μεταφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!