Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου – Κεραμέως
[Η Ναυτεμπορική]: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου – Κεραμέως

[Η Ναυτεμπορική]: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου – Κεραμέως

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Την υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, ενώ την κ. Κεραμέως συνόδευε ο γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τη νέα υπουργό, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ενώ επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας.

Εν συνεχεία, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης». Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμπλήρωσε πως «η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα εν λόγω ζητήματα και πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».
Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη και τόνισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!