Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕWG: Με ώθηση από Λαγκάρντ και το βλέμμα στη ΔΕΘ
[Η Ναυτεμπορική]: ΕWG: Με ώθηση από Λαγκάρντ και το βλέμμα στη ΔΕΘ

[Η Ναυτεμπορική]: ΕWG: Με ώθηση από Λαγκάρντ και το βλέμμα στη ΔΕΘ

Το πρώτο μετά τις εκλογές EuroWorkingGroup έφτασε και θα προσφέρει στους Ευρωπαίους μία ολοκληρωμένη εικόνα των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης και στην Αθήνα μία καλή γεύση των προθέσεων των εταίρων και πιστωτών μας ως προς την επιδίωξη για χαμηλότερους στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με στήριγμα τις χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και το βλέμμα των συνομιλητών του στη Θεσσαλονίκη και τις προγραμματισμένες εξαγγελίες για το στοχευμένο φορολογικό και επενδυτικό πακέτο, ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων (ΣΟΕ) και εκπρόσωπος της χώρας στην ευρωομάδα εργασίας, Μιχάλης Αργυρού, θα ενημερώσει για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις επιδιώξεις του οικονομικού επιτελείου με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.

Η ενημέρωση από τον κ. Αργυρού δεν θα περιοριστεί βεβαίως στις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Θα ανοίξει ουσιαστικά και τη συζήτηση με τους θεσμούς για το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού έως τώρα όσες δηλώσεις έχουν γίνει επί του θέματος ήταν εκτός επίσημου πλαισίου. Αν και πρόκειται για μία αναμφίβολα δύσκολη διαπραγμάτευση, από τη στιγμή που το Βερολίνο και όχι μόνο έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι οι στόχοι έχουν συμφωνηθεί για να τηρούνται, η συγκυρία θα έλεγε κανείς ότι είναι ευνοϊκή.

Η Ευρωζώνη παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη, ετοιμάζει τα πρώτα έστω δειλά βήματα χαλάρωσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας και απομάκρυνσης από τη λιτότητα. Το φάντασμα της ύφεσης πλανάται απειλητικά αναγκάζοντας ακόμη και τους Γερμανούς να αλλάξουν ρότα, αλλά και στέλνοντας τους επενδυτές μαζικά στο καταφύγιο των ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!