Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωζώνη: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής – Θολές παραμένουν οι οικονομικές προοπτικές
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωζώνη: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής – Θολές παραμένουν οι οικονομικές προοπτικές

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωζώνη: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής – Θολές παραμένουν οι οικονομικές προοπτικές

Ταχύτητα κατέβασε τον Μάρτιο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, γεγονός που οφείλεται στην υποχώρηση της παραγωγής σε Γαλλία και Ιταλία. Από την άλλη πλευρά, ανέκαμψε στη Γερμανία, αν και η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος διατηρεί την αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές.

Η παραγωγή στις 19 χώρες-μέλη του κοινού νομίσματος υποχώρησε 0,3% τον Μάρτιο και κατά 0,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή(Eurostat). Ο Μάρτιος αποτελεί τον δεύτερο διαδοχικό μήνα αρνητικής πορείας, έπειτα από την πτώση 0,1% του Φεβρουαρίου.

Σε επίπεδο όμως τριμήνου, η παραγωγή παρέμεινε θετική, χάρη στην αύξηση 2% του Ιανουαρίου. Τον Μάρτιο όμως, η άνοδος της παραγωγής στη Γερμανία, για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους, δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την υποχώρηση σε Γαλλία και Ιταλία. Στη Γερμανία, η παραγωγή ήταν αυξημένη 0,4%, ενώ στη Γαλλία έκανε βουτιά 1% και στην Ιταλία κατά 0,9%.

Στη Γερμανία, ο εμπορικός πόλεμος συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τις γερμανικές επιχειρήσεις αλλά και για την ανάπτυξη, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές. Η κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επισκιάζει τις αναπτυξιακές προοοπτικές της γερμανικής οικονομίας, ενώ συμβάλλει στην επιδείνωση του κλίματος μεταξύ των Γερμανών επενδυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!