Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωβαρόμετρο: Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Ε.Ε., τι ζητούν και τι φοβούνται
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωβαρόμετρο: Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Ε.Ε., τι ζητούν και τι φοβούνται

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωβαρόμετρο: Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Ε.Ε., τι ζητούν και τι φοβούνται

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές και με την κοινότητα να αντιμετωπίζει πλήθος προκλήσεων, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες θεωρούν ότι η χώρα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ποσοστό να είναι αισθητά αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά και σε σχέση με το 2013, πριν από τις τελευταίες ευρω-κάλπες. Συνολικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια το ποσοστό των πολιτών, που τάσσονται υπέρ της Ε.Ε. είναι το υψηλότερο των τελευταίων 25 ετών.

Τα σημαντικά αυτά ευρήματα αποκαλύπτει το Ευρωβαρόμετρο σε μία περίοδο, που ευρωσκεπτικιστικές και ακραίες δυνάμεις έχουν ανέβει αισθητά όχι μόνο σε δημοσκοπήσεις, αλλά και σε εκλογικά αποτελέσματα ακόμη και σε ιδρυτικά μέλη της κοινότητας. Η αποδοχή της Ε.Ε. δεν κρύβει πάντως επιμέρους απογοητεύσεις σε κράτη- μέλη ως προς τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους.

Αναλυτικότερα, το 62%)των Ευρωπαίων πολιτών θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα του είναι μέλος της ΕΕ, όπως καταγράφεται στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο. 7 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες (68%) θεωρούν ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ – το υψηλότερο ποσοστό από το 1983.

Η στάση των Ελλήνων

Η θετική γνώμη των Ελλήνων πολιτών για τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ αυξήθηκε σε 45% από 38% στην αντίστοιχη έρευνα έναν χρόνο πριν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!