Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρώπη: Το τέλος του δικομματισμού, αλλά και μεικτή εικόνα για την ακροδεξιά
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρώπη: Το τέλος του δικομματισμού, αλλά και μεικτή εικόνα για την ακροδεξιά

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρώπη: Το τέλος του δικομματισμού, αλλά και μεικτή εικόνα για την ακροδεξιά

Η επιλογή των πέντε προσώπων, που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. και το καθήκον να την οδηγήσουν στο μέλλον θα είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς οι κάλπες οδήγησαν σε ένα κατακερματισμένο Ευρωκοινοβούλιο. Οι εκλογές του 2019 σήμαναν το τέλος της κυριαρχίας των δύο μεγάλων σχηματισμών- του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των κεντροαριστερών Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Ωστόσο η ακροδεξιά επίθεση δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο πολλοί φοβούνταν, καθώς η υψηλή για το υψηλότερο εδώ και δύο δεκαετίες ποσοστό συμμετοχής έδωσε ώθηση σε Φιλελεύθερους (ALDE) και Πρασίνους.

Τα δύο μεγάλα κόμματα βλέπουν τις έδρες τους να περιορίζονται αθροιστικά στις 332 από 401. Δεν εξασφαλίζουν έτσι τις απαιτούμενες 376 για την έγκριση του νέου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το συρρικνούμενο κέντρο» σχολίασε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Δεν βλέπω πλειοψηφία κατά των φιελελευθέρων, δεν βλέπω πλειοψηφία κατά των Σοσιαλιστών ή κατά του ΕΛΚ…Επομένως αυτό που ζητώ είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε μαζί στο εξής» συμπλήρωσε.

Αν θέλει κανείς να διακρίνει τρία βασικά στοιχεία του αποτέλεσματος, τότε αυτά είναι τα ακόλουθα:

1. Η πτώση των μεγάλων

Τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα έχασαν την αθροιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιοριζόμενο στο 42% των ψήφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!