Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

HΠΑ και Κίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών και φουντώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι εξελίξεις αποτελούν κακά μαντάτα για την Ευρώπη, σε μια εποχή που η οικονομία πασχίζει να ανακτήσει την αναπτυξιακή της δυναμική, έπειτα από μια δύσκολη χρονιά.

Σε μια εβδομάδα που οι αγορές περίμεναν πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος Τραμπ ανέτρεψε για μία ακόμη φορά τα δεδομένα, αυξάνοντας από σήμερα στο 25% από 10% τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολαρίων, ενώ απειλεί και με πρόσθετα μέτρα. Η Κίνα απαντά ότι θα περάσει στην αντεπίθεση.

Η κλιμάκωση θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο, αλλά για την Ευρωζώνη σημαίνει ότι γίνεται πραγματικότητα μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που είχε αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελευταία έκθεσή της για τις οικονομικές προοπτικές. Η σκληρή στάση της Ουάσιγκτον αυξάνει τις πιθανότητες να στρέψει τα βέλη της και εναντίον της Ευρώπης και ειδικότερα κατά των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

Ο Τραμπ αναμένεται να αποφασίσει στις 18 Μαϊου εάν θα επιβάλει δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ, αν και η προθεσμία θα μπορούσε να παραταθεί.

Οι εξελίξεις προοιωνίζονται του τι έπεται για την Ευρώπη», προειδοποιούν αναλυτές σε ανάλυση του CNBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!